Občina Radovljica je v okviru Evropskega tedna mobilnosti zasnovala Ekopraznik na biodinamičnem učnem vrtu pri OŠ A. T. Linharta Radovljica. Na stojnicah so svoje pridelke in izdelke ponudili ekološki in biodinamični kmetje v sodelovanju z Združenjem ekoloških kmetov Gorenjske.

Obiskovalci so si na biodinamičnem učnem vrtu ogledali novosti, med katere sodijo medonosne rastline, saj je vrt lani pridobil učni čebelnjak. Študentka Biotehniškega centra Naklo pa je v okviru diplomske naloge obstoječi skalnjak preuredila v medonosni spiralni vrt po načelih setvenega priročnika, ki se uporablja pri biodinamiki. Pri urejanju so ji pomagali učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek na osnovni šoli. Na vrtu pa po novem domujeta tudi dve mački, posvojeni iz zavetišča za živali, ki sta, kot je pojasnila dr. Maja Kolar, postali že odlični lovki na miši in voluharje in tako skrbita, da je škodljivcev na vrtu čim manj.

Medonosni spiralni vrt po načelih setvenega priročnika

Po ogledu vrta so dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljic udeležencem pripravili jedi iz pridelkov vrta.

Sledil je tudi sprehod do Čebelarskega centra Gorenjske, kjer je strokovna sodelavka Semenjalnice dr. Maja Kolar predstavila delovanje Semenjalnice – hranilnice ekoloških semen in obiskovalce povabila, da s Semenjalnico delijo stare sorte stročnic za pridelavo semen.

 

 

 

 

Najnovejši prispevki

Koledar dogodkov

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ob obisku spletnih strani, le-te lahko shranijo določene informacije na vašo napravo/brskalnih - običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko nastavite obnašanje piškotkov.

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje naše spletne strani in jih ni možno izklopiti.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse
Sprejmi vse