Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Splošni pogoji nakupov v so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

S spletno trgovino https://semenjalnica.si/ upravlja EKOSEMENA, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj (davčna številka: 70311382, matična številka: 6341870000; ni davčni zavezanec). Inštitut ima sedež na naslovu Rožna dolina 50a, 4248 Lesce, zastopnik je Irena Kunstelj Moro, direktor.

Kontaktna oseba je dosegljiva vsako dopoldne ob delavnikih, med 8.00 in 12.00 na tel. 040 608 717 ter na naslovu info@semenjalnica.si

 Spletna trgovina https://semenjalnica.si/ je informacijski sistem, namenjen predstavitvi Semenjalnice in prodaji semen.

 Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporabljeni pojmi

 • Upravljavec spletne strani, EKOSEMENA, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj, je hkrati tudi ponudnik, dobavitelj in prodajalec.
 • Kupec je vsak, ki v spletni trgovini https://semenjalnica.si/ odda naročilo.

Načini plačila
V spletni trgovini https://semenjalnica.si/ je nakup mogoč s plačilom na tekoči račun, odprt pri SKB.

 Veljavnost ponudbe

Navedene cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Zavod Ekosemena ni davčni zavezanec, zato DDV-ja ne obračuna. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – »Hvala za vaše naročilo«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: V spletni trgovini izberite artikel in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Sedaj lahko nakupujete dalje ali pa zaključite nakup s klikom desno zgoraj na ikono košarice. S klikom na »Prikaži košarico« lahko urejate vsebino košarice in dodate kodo za popust. S klikom na »Na blagajno« nato izpolnite podatke za dostavo in izberete način plačila.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V kolikor ste se zmotili ali si premislili glede količine izdelkov, lahko število ali izdelek preprosto popravite ali odstranite direktno na »Prikaži košarico«. Količino izdelkov popravite z vpisom pravilne številke/količine in kliknete zraven na gumb »Posodobi košarico«. Izdelek odstranite s preprostim klikom na rdeč križec ob izdelku.
 3. Na blagajno: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
 • Naslov kupca: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, ulico, mesto, poštno številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Strošek dostave znaša: 3,00 €
 • Način plačila: plačilo na tekoči račun SI56 0310 2100 0524 156 pri SKB
 • Za uspešen zaključek nakupa se mora kupec strinjati z pogoji uporabe in s pogoji zasebnosti, katere potrdi tako, da označi ikono pred »Strinjam se s pogoji uporabe in s pogoji zasebnosti«
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 1. Zaključek naročila: Kupec ima možnost pregledati posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ”Kupite sedaj”.
 2. Plačilo: kupec navedeni znesek vplača na tekoči računSI56 0310 2100 0524 156, odprt pri SKB

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.« in ostali podatki, ki so povezani z naročilom.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Postopek obveščanja o nakupu

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje ter kupcu izda ter po elektronski pošti pošlje račun. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. 

 Dostava

Čas dostave je od 1 do 3 delovnih dni.

 Reklamacije
Morebitno reklamacijo kupec lahko pošlje na e-mail naslov info@semenjalnica.si ali na naslov EKOSEMENA, Rožna dolina 50a, 4248 Lesce.

Morebitna vračila ali menjave so možne le po predhodnem dogovoru s ponudnikom in upoštevajoč njegova navodila. Morebitne dodatne stroške, ki jih ob tem utrpi kupec zaradi neupoštevanja navodil ponudnika, ponudnik ni dolžan kriti. 

Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Dostava
Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za https://semenjalnica.si/ spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani https://semenjalnica.si/ bodo uporabljeni izključno za pošiljanje računov in ostale potrebne komunikacije.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti info@semenjalnica.si ali po klasični pošti na naslov:
EKOSEMENA, Rožna dolina 50a, 4248 Lesce. 

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ob obisku spletnih strani, le-te lahko shranijo določene informacije na vašo napravo/brskalnih - običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko nastavite obnašanje piškotkov.

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje naše spletne strani in jih ni možno izklopiti.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni vse
Sprejmi vse