Vabimo vas, da se nam v soboto, 5. junija pridružite na dogodku Ura za podnebje.

Dogodek se bo začel z vodenim pohodom Triglavskega narodnega parka po poti Triglavske Bistrice ob 9. uri, in sicer od Mojstrane do slapu Peričnik.

Prav tako ob 9. uri se bodo začele delavnice. V sodelovanju s Slovenskim planinskim muzejem bo naša strokovna sodelavka dr. Maja Kolar skupaj z Natalijo Štular vodila naslednje delavnice:

9:00 – 10:30: Rad bi bil kot zemlja (za starejše od 3 let)

V cvetlične lončke bomo posadili različna semena gorskih cvetlic (planika, navadni kosmatinec) in kulturnih rastlin (sončnica, fižol, različne medonosne rastline) ter vas povabili, da ob vestni skrbi zanje opazujete njihovo rast in na koncu njihova semena ponovno posadite.

11:00 – 12:30: Čebelice skrbijo, da nam “dobr gre” (primerno za starejše od 6 let)

Na delavnici bomo s pomočjo predlog, lastnih risarskih spretnosti in številnih semen porisali panjske končnice, ki nas bodo spomnile na pomembnost opraševalcev in raznolikost rastlin.

13:30 – 15:00: Kolo, ki se vrti s semeni (primerno za starejše od 10 let)

Naredili bomo podnebno kolo, in sicer tako, da bomo okroglo podlago polepili s semeni in ga spremenili v barvito umetnino z motivi travniških, gorskih, vrtnih cvetlic in živali.

Na ogled bo tudi razstava Planika, reševali boste kviz o naših ledenikih in nas obiskali na stojnici, kjer bomo predstavili delovanje in vam predstavili naša semena.

Lepo vabljeni!

Več o dogodku: https://www.planinskimuzej.si/ura-za-podnebje/

Najnovejši prispevki

Koledar dogodkov

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ob obisku spletnih strani, le-te lahko shranijo določene informacije na vašo napravo/brskalnih - običajno v obliki piškotkov. Tukaj lahko nastavite obnašanje piškotkov.

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje naše spletne strani in jih ni možno izklopiti.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni vse
Sprejmi vse